H Sony θα διανέμει τις επόμενες ταινίες του Τζέιμς Μποντ

Οι δύο επόμενες ταινίες του θρυλικού πράκτορα, Τζέιμς Μπόντ θα συγχρηματοδοτηθούν και θα διανεμηθούν από την Sony Pictures, όπως δήλωσε το στούντιο MGM.

Η πρώτη, με τίτλο εργασίας "Bond 23" έχει οριστεί να κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 9 Νοεμβρίου 2012. Αυτή θα είναι η πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ από το "Quantum of Solace" του 2008, και στον ρόλο του θρυλικού πράκτορα θα είναι για τρίτη φορά ο Ντάνιελ Κρεγκ.

Η Sony και η MGM είχαν συνεργαστεί και στις δύο προηγούμενες ταινίες του Τζέιμς Μπόντ, "Quantum of Solace" και το "Casino Royale". Μαζί οι δύο ταινίες απέφερε κέρδη κοντά στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Η νέα διοίκηση της MGM διαπραγματεύθηκε και με άλλα στούντιο για την διανομή μεταξύ των οποίων και την Viacom της Paramount Pictures, αλλά οι συζητήσεις κατέληξαν σε αδιέξοδο. Εκπρόσωπος της Sony αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τους όρους της συμφωνίας δηλώνοντας απλά ότι « αισθάνομαι ότι η συμφωνία είναι ωφέλιμη για όλους».

Ως μέρος της συμφωνίας των ταινιών του Μποντ, η Sony και η MGM θα «διερευνήσουν τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης για το μέλλον και άλλων κινηματογραφικών ταινιών για τα επόμενα 5 χρόνια» σύμφωνα με μια νέα δήλωση.
Πηγή: skai.gr