Το Torchwood «μετακομίζει» στις ΗΠΑ

Η διάσημη βρετανική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Τorchwood», που έχει προβληθεί παλαιότερα και από τον ΣΚΑΪ, τώρα θα φέρει και ισχυρή αμερικανική σφραγίδα. Ο τέταρτος κύκλος της, που περιλαμβάνει 10 επεισόδια, θα αρχίσει να προβάλλεται στις αρχές Ιουλίου ταυτόχρονα στο ΒΒC και στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο καλωδιακό κανάλι Starz. Οι συντελεστές της σειράς παραμένουν οι ίδιοι, όμως αυτό που έχει αλλάξει, χάρη στην εισροή αμερικανικών κεφαλαίων, είναι ο προϋπολογισμός της, που είναι τριπλάσιος από ό,τι των προηγούμενων κύκλων. Aν και στη σειρά η δράση εξελίσσεται στη Γλασκώβη, τα περισσότερα γυρίσματα έχουν γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο νέος κύκλος, που τιτλοφορείται «Η ημέρα του θαύματος», είναι πιο σέξι, πιο τολμηρός σε σύγκριση με εκείνους της βρετανικής περιόδου και περιλαμβάνει πολύ περισσότερη δράση και εντυπωσιακά εφέ.

Στον Θεσσαλικό Κάμπο φθάνει από τις 27 Μαΐου το ψηφιακό σήμα, ανεβάζοντας την πληθυσμιακή κάλυψη της ψηφιακής τηλεόρασης στη χώρα στο 70%, ανακοίνωσε η Digea. Από το κέντρο εκπομπής Δοβρούτσι θα καλυφθούν περιοχές των Νομών Λαρίσης, Τρικάλων και Καρδίτσας, ενώ το σήμα θα φθάσει σε περισσότερους από 470.000 κατοίκους. Αυτή τη φορά η μετάβαση θα γίνει μαζί με την ΕΡΤ και θα είναι πλήρης, θα διακοπεί δηλαδή το αναλογικό σήμα, κάτι που σημαίνει ότι χωρίς αποκωδικοποιητή MPEG 4 ή τηλεόραση που τον διαθέτει ενσωματωμένο, δεν θα μπορεί κανείς να δει τα εθνικά κανάλια. Οι κάτοικοι της περιοχής που λαμβάνουν σήμα από το Δοβρούτσι θα πρέπει να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 22 (482 MHΖ) και 29 (538 MHZ), ενώ όσοι λαμβάνουν σήμα από άλλο κέντρο, για να αξιοποιήσουν το ψηφιακό σήμα, θα πρέπει να στρέψουν τις κεραίες τους προς το Δοβρούτσι. Για την ενημέρωση των τηλεθεατών η Digea, μαζί με το υπουργείο Υποδομών, την ΕΡΤ κι άλλους φορείς, θα διοργανώσει ημερίδες κ.ά., ενώ θα προβάλλεται σχετικό crawl.

Ανανεωμένη επιστρέφει στη ΝΕΤ η καθημερινή ταξιδιωτική εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» με τους Γ. Αμυρά, Ρένια Τσιτσιμπίκου, από την ερχόμενη Δευτέρα, στις 13.00. Στις νέες ενότητες της εκπομπής -στην οποία μπορούν να συμμετέχουν οι τηλεθεατές μέσω facebook, twitter και της ιστοσελίδας της- είναι μία με προσιτές εξορμήσεις για όλους. Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΕΡΤ ενέκρινε, ενόψει της νέας σεζόν, την καθημερινή εκπομπή 65 δεκαπεντάλεπτων επεισοδίων «ART@ERT.GR», κόστους ανά επεισόδιο 4.134 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), καθώς και την παραγωγή 12 σαρανταπεντάλεπτων ντοκιμαντέρ, με προσωρινό τίτλο «Κυριακή στο μουσείο» ή «Το μουσείο αλλιώς», κόστους ανά επεισόδιο 17.199 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Ακόμη, αποφασίστηκε η ανάθεση 20 ημίωρων επεισοδίων της εκπομπής «Ποδήλατο παντού» με κόστος ανά επεισόδιο 9.075 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή