Ζωντανά αγάλματα στην Πλατεία Τραφάλγκαρ

Μια νοικοκυρά από το Σλίφορντ στο Λινκολνσάιρ θα είναι η πρώτη από τους χιλιάδες ανθρώπους που θα σταθούν για μία ώρα πάνω σε βάση στην Πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου στο πλαίσιο εκδήλωσης "ζωντανού αγάλματος" που θα διαρκέσει 100 ημέρες.

"Ο Ένας και ο Άλλος" (One & Other) είναι ένα έργο που εμπνεύστηκε ο γλύπτης Άντονι Γκόρμλι για την άδεια βάση της πλατείας, η οποία χρησιμεύει σήμερα ως πλατφόρμα για την προσωρινή έκθεση έργων τέχνης.

Η πρώτη από τους 2.400 ανθρώπους που θα ποζάρουν στο έργο του Γκόρμλι είναι η 35χρονη Ρέιτσελ Γουόρντελ, νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδιών.

"Ήθελα να εκπροσωπήσω τις συνηθισμένες, καθημερινές μαμάδες, που μένουν σπίτι, οι οποίες δεν αποτελούν συνήθως στοιχείο των μεγάλων έργων τέχνης --να δείξω στα παιδιά μου τώρα, και όταν θα είναι μεγαλύτερα, ότι μπορείς να κάνεις και να γίνεσαι μέρος οποιουδήποτε πράγματος, ασχέτως με το πόσο συνηθισμένος είσαι ή αισθάνεσαι", δήλωσε η Γουόρντελ.

Η 35χρονη θα στηθεί στις 9 πμ τη Δευτέρα 6 Ιουλίου ως τις 10 που θα ακολουθήσει ο 41χρονος νοσηλευτής Τζέισον Κλαρκ από το Μπράιτον.

Οι μετέχοντες επιλέχθηκαν τυχαία από 14.500 ανθρώπους που έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι στιγμής, ενώ για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει ακόμη περιθώριο υποβολής αιτήσεων στην ιστοσελίδα www.oneandother.co.uk.

"Στο περιβάλλον της Πλατείας Τραφάλγκαρ, η ανύψωση της καθημερινής ζωής στη θέση που κατείχε άλλοτε η τέχνη των μνημείων μας επιτρέπει να στοχαστούμε τη διαφορετικότητα, την ιδιαιτερότητα και το πόσο τρωτό είναι το άτομο στη σύγχρονη κοινωνία", δήλωσε ο καλλιτέχνης σχετικά με το έργο του.
Πηγή: skai.gr