Όλα έτοιμα για τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου

Σε 25.000 τετραγωνικά μέτρα, με 14.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακούς χώρους απλώνεται το νέο μουσείο της Ακρόπολης, που εγκαινιάζεται το Σάββατο.

Στις 5 εκθεσιακές ενότητές του, ξεδιπλώνονται η ζωή και οι τόποι λατρείας των Αθηναίων στις παρυφές και πάνω στον Ιερό Βράχο, από τα μυκηναϊκά χρόνια έως και τον 5ο αιώνα Μετά Χριστό.

Κορυφαία αίθουσα αυτή του Παρθενώνα όπου παρουσιάζονται τα αυθεντικά γλυπτά με τα αντίγραφα του Βρετανικού Μουσείου.

Συνέκθεση που επιτρέπει στον επισκέπτη να απολαύσει για πρώτη φορά ολόκληρο το γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα και να αντιληφθεί το μέγεθος της λεηλασίας από το λόρδο Έλγιν πριν από 207 χρόνια.

Στοιχείο πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου μας χαρακτήρισε το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος.

Για καθολικό έργο έκανε λόγο ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου Μουσείου Δημήτρης Παντερμαλής ο οποίος την Παρασκευή στις 11.00 παραχωρεί συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Άρη Πορτοσάλτε.

O ΣΚΑΪ από το πρωί του Σαββάτου θα μεταδίδει συνεντεύξεις αρχαιολόγων και επιστημόνων, που συνέβαλαν στην ανέγερση του Νέου Μουσείου και το απόγευμα θα καλύψει λεπτό προς λεπτό την τελετή των εγκαινίων.
Πηγή: skai.gr