Ετοιμάζεται για Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη το «Ελληνικό Γιαούρτι»

Με Υπουργική Απόφαση, που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, συστήνεται 14μελής Ομάδα Εργασίας με έργο της το συντονισμό και την ενημέρωση των συλλογικών φορέων παραγωγής του ελληνικού γιαουρτιού, καθώς και των παραγωγών της πρώτης ύλης, προκειμένου να συναποφασιστούν και να προετοιμαστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες ενός φακέλου υποβολής αίτησης καταχώρισης της ονομασίας «Ελληνικό Γιαούρτι» στο ενωσιακό Μητρώο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ΠΟΠ – Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ΠΓΕ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη.
Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, στην Ομάδα Εργασίας μπορούν να συμμετέχουν, μετά από πρόσκληση της προέδρου, ως εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι άλλων υπηρεσιών και φορέων, χωρίς δικαίωμα ψήφου.
 
Για περισσότερα δείτε εδώ την απόφαση:

Αναδημοσίευση : Paseges.gr
Πηγή: skai.gr