Honda Supra-X 125 Helmin: To νέο οικονομικό «παπί»

Έχοντας τον τίτλο ως το δίκυκλο  με το μεγαλύτερο όγκο παραγωγής παγκοσμίως ( η συνολική του παραγωγή είχε  ξεπεράσει τις 87 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το Μάρτιο 2014) και με διάθεση σε 160 χώρες, το Honda Super Cub στην τελευταία του έκδοση Innova 125 (με περισσότερες από 40.000 πωλήσεις στην Ελληνική αγορά των Cubs) παραχωρεί τη θέση του στο Honda Supra-X 125 Helmin.
Πρακτικό και κομψό με μοντέρνα σχεδίαση το Supra-X 125 Helmin είναι κατάλληλο για τις καθημερινές μετακινήσεις 2 ατόμων με τεράστιο αποθηκευτικό χώρο 19,5 λίτρων κάτω από το κάθισμα, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει κράνος full face, αλλά και ρεζερβουάρ 5,6 λίτρων  για κορυφαία αυτονομία στην κατηγορία του. Η σέλα είναι φαρδιά και άνετη για 2 ενήλικες κάτι που έχει επιτευχθεί από τη διεύρυνση του πλάτους του υποπλαισίου και ανοίγει με το πάτημα του κλειδιού στον κεντρικό διακόπτη χωρίς ο αναβάτης να κάνει περιττές κινήσεις. Ο κεντρικός διακόπτης διαθέτει σύστημα ασφάλειας με ειδικό κλείστρο το οποίο προστατεύει το όχημα από αθέμιτες παραβιάσεις, ενώ ασφαλίζει αυτόματα με το κλείδωμα του τιμονιού προσφέροντας ευκολία και «ηρεμία» στον αναβάτη. 
Το Honda Supra-X 125 Helmin υιοθετεί έναν απλό αλλά ταυτόχρονα όμορφο και σύγχρονο πίνακα οργάνων που ενημερώνει το χρήστη με μια ματιά για σημαντικές πληροφορίες. Εκτός από το ταχύμετρο, η οθόνη απεικονίζει τη σχέση στο κιβώτιο ώστε να είναι ξεκάθαρη η επιλογή της σχέσης ταχύτητας. Ταυτόχρονα ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να βλέπει τη στάθμη της βενζίνης αλλά και τις απαραίτητες ενδεικτικές λυχνίες για την σκάλα του προβολέα, την κατάσταση του κινητήρα αλλά και την αλλαγή κατεύθυνσης (φλας).

Εξωτερικά (έχει πλάτος 725 χλστ.)  κυριαρχούν οι μεγάλοι τροχοί 17", που χαρίζουν στο Honda Supra-X 125 Helmin στιβαρή και δυναμική παρουσία στο δρόμο, συμβάλλοντας και στην άριστη οδική του συμπεριφορά. Στο πίσω μέρος κυριαρχεί ένα μοντέρνο φωτιστικό σώμα με φώτα LED για τα φώτα πορείας και πέδησης, προσφέροντας χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, άριστη εμφάνιση και αξιοπιστία. 

Το νέο Supra-X 125 Helmin που κατασκευάζεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Honda στην Ινδονησία είναι ένα αξιόπιστο cub (παπί) με χαμηλό κόστος συντήρησης, το οποίο εφοδιάζεται με αερόψυκτο 2-βάλβιδο κινητήρα 125cc, με ιπποδύναμη 9,25 PS/7.500 rpm και ηλεκτρική μίζα. Είναι εξοπλισμένο με υδραυλικά δισκόφρενα NISSIN στον εμπρός και πίσω τροχό και με σύστημα ανάρτησης με τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω για άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις ακόμη και με δύο άτομα. Η γεωμετρία σχεδιάστηκε με γνώμονα την ευελιξία, ενώ στο σχετικά κοντό μεταξόνιο των 1.240 mm οφείλεται και η μικρή γωνία στροφής των 45°. Όλοι αυτοί οι παράγοντες χαρίζουν στον αναβάτη την αυτοπεποίθηση να στρίβει γρήγορα και εύκολα σε αστικούς δρόμους όσο και σε περιοχές εκτός πόλης με στροφές.

Στην ελληνική αγορά το Supra-X 125 Helmin είναι άμεσα διαθέσιμο σε δύο (2) αποχρώσεις μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων Honda Moto της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. στην ανταγωνιστική τιμή των 2,390€

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης