«Το Ράλι Ακρόπολις θα βρίσκεται στο καλαντάρι της FIA και το 2014»

Το Ράλι Ακρόπολις θα συμπεριλαμβάνεται, όπως όλα δείχνουν, στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) για το 2014. Ο Παύλος Αθανασούλας, εξέφρασε, με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, την αισιοδοξία ότι το Ακρόπολις θα βρίσκεται στο καλαντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

«Έχω φρέσκιες πληροφορίες γύρω από το θέμα αυτό. Ήμασταν στο Μόναχο, όπου συζητούσαμε για το 2014. Δεν αποσπάσαμε κάποια συμφωνία ή τέλος πάντων κάποια λεκτική συμφωνία γι' αυτό το πράγμα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι, με τις εντυπώσεις που φύγαμε από τη συνάντηση αυτή, ότι ο αγώνας θα είναι και του χρόνου, παρόλο που οι αγώνες θα είναι λιγότεροι και έχουμε 22 χώρες να ερίζουν για 12 θέσεις».

Η FIA είναι υπεύθυνη για το αγωνιστικό κομμάτι του WRC, ενώ η «Sportsman Media Group» και η «Red Bull Media House» είναι από φέτος οι εταιρείες που έχουν αναλάβει την παγκόσμια προβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Οι δύο τελευταίες έδειξαν, σε αυτή την πρώτη συνάντηση, να υπολογίζουν στην Ελλάδα και τον εθνικό αγώνα της, τον οποίο θεωρούν άκρως θεαματικό, λόγω και του έντονου συναγωνισμού και του υψηλού βαθμούς δυσκολίας.

Ερωτηθείς εάν Celeritas και Ράλι Ακρόπολις θα... συμβαδίσουν τη νέα χρονιά, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του. «Το καθήκον μας είναι να κάνουμε ό,τι δυνατόν καλύτερο για τον αγώνα, είτε εμείς θα είμαστε εδώ του χρόνου, είτε όχι. Άρα λοιπόν το να σχεδιάσουμε και να παρουσιάσουμε τον αγώνα του 2014 με στόχο να είμαστε στο καλεντάρι του 2014 είναι κάτι, το οποίο θα κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις» τόνισε με έμφαση ο κ. Αθανασούλας, σύμφωνα με τον οποίο, εφόσον υπάρχουν οι οικονομικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη διεξαγωγή του ελληνικού αγώνα, τότε το Ακρόπολις θα συμπεριλαμβάνεται σίγουρα στο καλαντάρι της FIA και για το 2014.
Πηγή: skai.gr