«Κατηγορώ» κατά Πεκίνου από τη μητέρα του γιατρού που προειδοποίησε για τον κορωνοϊό

Ξέσπασε κατά των κινεζικών αρχών η μητέρα του Λι Ουενλιάνγκ, του γιατρού από την Γουχάν που προσπάθησε στα τέλη Δεκεμβρίου να ενημερώσει τις αρχές για την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, Γουχάν, αλλά αντιμετώπισε την οργή του Πεκίνου. Ο θάνατος του οφθαλμίατρου, την Παρασκευή τα ξημερώματα, προκάλεσε κατακραυγή στα κινεζικά κοινωνικά δίκτυα. 

Η μητέρα του Λι, της οποίας το όνομα δεν έγινε γνωστό, ζήτησε μέσω βίντεο μια «εξήγηση» από τις αρχές για το λόγο που προσπάθησαν να τον φιμώσουν, καλώντας τον στην αστυνομία για να υπογράψει επιστολή στην οποία αναγνώριζε ότι έκανε «ψευδείς δηλώσεις» σχετικά με τον θανατηφόρο ιό, σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post.

«Πριν τα γεγονότα ξεκαθαριστούν, κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Γουχάν στη μέση της νύχτας» είπε σε βίντεο στην πλατφόρμα Pear Video. «Δεν θα ικανοποιηθούμε αν δεν μας δώσουν μια εξήγηση» τόνισε. 

Ο 34χρονος γιατρός έκανε τις πρώτες προειδοποιήσεις για τον κορωνοϊό, μόνο για να αρρωστήσει κι ο ίδιος από την ασθένεια και να πεθάνει την Παρασκευή. 

Η μητέρα του είπε ότι μαζί με τον πατέρα του υποστηρίζουν ακόμα την απόφασή του να εργαστεί για την καταπολέμηση της μολυσματικής νόσου.

«Φυσικά θα τον αφήναμε να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή, αυτή ήταν η επιθυμία του και η οικογένεια πρέπει να την υποστηρίξει, αφού η επιδημία της Γουχάν ήταν καταστροφική και ήταν γιατρός", είπε στο βίντεο.

Πηγή: skai.gr