Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν - 9 νεκροί

Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί την περιοχή των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράν, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Ο σεισμός είχε βάθος 5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το EMSC. Το δημόσιο τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT World μετέδωσε πως έγινε αισθητός σε 43 χωριά στην Τούρκία.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 09:23 (ώρα Ιράν, 07:53 ώρα Ελλάδας), βρισκόταν κοντά στο ιρανικό χωριό Χαμπάς-ε Όλια, σε απόσταση μικρότερη των 10 χλμ. από τα σύνορα με την Τουρκία.

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως 9 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν εξαιτίας του σεισμού στην επαρχία Βαν.

Στο βορειοδυτικό Ιράν έχει αναφερθεί τραυματισμός 25 ανθρώπων και περιορισμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ιρανικής Εθνικής Υπηρεσίας Διασώσεων. Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται, πρόσθεσε ο Σοϊλού διευκρινίζοντας πως «συνεχίζονται οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης».

Το TRT μετέδωσε πως ομάδες επιθεώρησης ζημιών εστάλησαν στην περιοχή. Υπήρξαν επίσης αναφορές για καταρρεύσεις κτιρίων στην τουρκική πόλη Βαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ