Κλείσιμο

Τραμπ προς Ιράν: Αν μας επιτεθείτε θα χρησιμοποιήσουμε «συντριπτική ισχύ»

Με «συντριπτική ισχύ» κατά ιρανικών στόχων απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ απαντώντας στις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης ότι η κατάρριψη τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ μπορεί να επαναληφθεί.

«Η ηγεσία του Ιράν δεν καταλαβαίνει τις λέξεις "καλός" ή "συμπόνια", ποτέ δεν τις κατάλαβαν. Δυστυχώς, αυτό που καταλαβαίνουν είναι η Δύναμη και η Ισχύς και οι ΗΠΑ είναι μακράν η πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, με επενδύσεις 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο τα δύο τελευταία χρόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά  ο αμερικανός πρόεδρος μέσω Twitter.

Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, «ο θαυμάσιος ιρανικός λαός υποφέρει και για κανένα λόγο. Η ηγεσία τους ξοδεύει όλα τα χρήματά του στην Τρομοκρατία, και λίγα σε οτιδήποτε άλλο. Οι Η.Π.Α. δεν έχουν ξεχάσει τη χρήση από τον Ιράν των IED & EFP (βόμβες), οι οποίες σκότωσαν 2000 Αμερικανούς και τραυμάτισαν πολλούς άλλους…»

«Η πολύ ανίδεη και προσβλητική δήλωση του Ιράν, που διατυπώθηκε σήμερα, δείχνει μόνο ότι δεν καταλαβαίνουν την πραγματικότητα. Οποιαδήποτε επίθεση του Ιράν σε οτιδήποτε αμερικανικό θα αντιμετωπιστεί με μεγάλη και συντριπτική ισχύ. Σε μερικές περιοχές, συντριπτική θα σημαίνει εξάλειψη. Δεν υπάρχουν πλέον Τζον Κέρι & Ομπάμα!» απείλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.