«Κανόνι» για τον Τζέιμι Όλιβερ, στον αέρα έως 1.300 εργαζόμενοι

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τέθηκε η αλυσίδα εστιατορίων του διάσημου βρετανού σεφ Τζέιμι Όλιβερ, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας.

Μόνο τρία από τα 25 εστιατόρια του ομίλου του κ. Όλιβερ παραμείνουν εν λειτουργία, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, ενώ τα υπόλοιπα έχουν ήδη κλείσει.

Η λογιστική εταιρεία KPMG ανέλαβε να επιβλέψει την διαδικασία, η οποία προβλέπει προστασία της επιχείρησης από πιστωτές.

Ο διάσημος μάγειρας, που είναι γνωστός παγκοσμίως για τα βιβλία συνταγών του και τις ταξιδιωτικές εκπομπές του, είχε επενδύσει 4 εκατομμύρια λίρες φέτος για τις ανάγκες της αλυσίδας, όμως οι προσπάθειες προσέλκυσης περισσότερων επενδυτών απέτυχαν.

«Είμαι βαθιά λυπημένος από το αποτέλεσμα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους επένδυσαν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτή την επιχείρηση αυτά τα χρόνια», έγραψε στο Twitter ο κ. Όλιβερ.

Η KPMG σημείωσε πως ο κ. Όλιβερ θα φροντίσει για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους έως την ημερομηνία διορισμού των διαχειριστών. Συνήθως οι υπάλληλοι πρέπει να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα.

Ο κλάδος των εστιατορίων πολυτελείας έχει υποστεί σειρά πληγμάτων το τελευταίο διάστημα, λόγω του έντονου ανταγωνισμού με εφαρμογές διανομής και παράδοσης φαγητού που έχουν κατακτήσει μερίδιο της αγοράς.
Πηγή: skai.gr