Κλείσιμο

Εσώρουχο εντόπισαν οι δύτες στην «Κόκκινη Λίμνη»- Ποια τα νεότερα στοιχεία

Ένας στηθόδεσμος ήταν το χθεσινό εύρημα στην Κόκκινη Λίμνη, χωρίς ωστόσο να θεωρείται πως σχετίζεται με τη δολοφονία της 29χρονης Maricar, η σορός της οποία ακόμα δεν έχει εντοπιστεί.

Όπως ανέφεραν στον «Π» έγκυρες πηγές, κάθε εύρημα θα τύχει μελέτης και εξέτασης ώστε να αποκλειστεί ή να επιβεβαιωθεί η σχέση του με τα υπό διερεύνηση εγκλήματα.

Ο στηθόδεσμος, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, είναι μεγάλου μεγέθους και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα μπορούσε να δώσει μια κατεύθυνση.

Το εύρημα αυτό θα εξεταστεί μεμονωμένα, αλλά και σε συνάρτηση με το προχθεσινό εύρημα με την παράξενη κατασκευή του ξύλου στο οποίο είχαν στερεωθεί τρία σφουγγάρια τυλιγμένα μέσα σε χαλί.

Η κατασκευή αυτή προκαλεί ενδιαφέρον γιατί δεν έχει κάποια λογική που να δικαιολογεί την ύπαρξή της και την παρουσία της στο νερό.

Όλα αυτά μπορεί να μην σημαίνουν τίποτα, αλλά αυτό θα μπορούσε να το πει κάποιος μόνο όταν εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Πάντως, μέχρι χθες δεν βρέθηκε σορός ούτε στην Κόκκινη Λίμνη ούτε στη λίμνη Μεμί, και για αυτό η προσπάθεια θα συνεχιστεί με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Πώς πέθανε η Anu;

Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν στον «Π» ότι, από τα ευρήματα της νεκροτομής και της ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού της 30χρονης Asmita Kahdka Anu, δεν προκύπτει στοιχείο που να δείχνει στραγγαλισμό με κεφαλοκλείδωμα, όπως σε δύο άλλες γυναίκες (Marry Rose και Livia Florentina Bunea).

Οι ίδιες πηγές ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχουν επίσης ίχνη για μαχαίρωμα ή πυροβολισμό και είναι πολύ πιθανόν η Asmita να βρήκε βασανιστικό θάνατο από ξυλοκόπημα. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η ένδειξη, τότε αποδεικνύεται πως ο 35χρονος Ν. Μεταξάς δεν είχε συγκεκριμένο μοτίβο κατά τη διάπραξη των φόνων, κάτι που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Βροχή οι πληροφορίες για τον «Ορέστη»

To βασανιστικό ερώτημα, αν τα θύματα του «Ορέστη» ήταν μόνο επτά, δεν έχει πάψει να απασχολεί τους ανακριτές. Παρά το ότι ο ίδιος επιμένει ότι δεν έχει διαπράξει άλλους φόνους πέραν αυτών που ομολόγησε, οι πληροφορίες που φτάνουν στην Αστυνομία καθημερινώς αξιολογούνται και αναλόγως της σοβαρότητάς τους διερευνώνται.

Όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, στο πλαίσιο αυτό αξιολογείται και η μαρτυρία ιδιοκτήτριας εστιατορίου στο Δάλι σε σχέση με τη βαλίτσα που είχε βρει σε κάδο απορριμμάτων.

Δεν αποκλείεται οι ανακριτές να κάνουν έρευνες και στον σκουπιδότοπο που μεταφέρθηκαν τα απορρίμματα για να ελέγξουν την πιθανότητα να υπάρχει κάτι που σχετίζεται με τα εγκλήματα του Νίκου Μεταξά. Ο ίδιος ανακρίθηκε και χθες και αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη βαλίτσα, αν και παραδέχεται ότι είχε επισκεφθεί το εστιατόριο για φαγητό.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως ο ίλαρχος αρχικώς είχε αρνηθεί και τους φόνους των γυναικών, τους οποίους ωστόσο αργότερα παραδέχθηκε όταν αντιλήφθηκε ότι τα στοιχεία ήταν συντριπτικά για τον ίδιο.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών στην Αστυνομία και όλες αξιολογούνται αναλόγως της σοβαρότητάς τους.

Ως προς τις υπόλοιπες έρευνες, συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων και η εξέταση των ηλεκτρονικών δεδομένων που έχουν εντοπιστεί στους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα του υπόπτου.

Οι ανακριτές του Γραφείου Διερεύνησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας εξετάζουν με προσοχή όλες τις επαφές που είχε ο 35χρονος με γυναίκες μέσω της πλατφόρμας γνωριμιών Badoo.

Οι επαφές είναι πάρα πολλές και οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα. Τέλος, οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard δεν έχουν αποστείλει ακόμα την έκθεσή τους, κάτι που αναμένεται να κάνουν τις επόμενες ημέρες. Πάντως οι Κύπριοι ανακριτές βρίσκονται σε συνεχή επαφή μαζί τους, λαμβάνοντας χρήσιμες πληροφορίες «τεχνικής» φύσεως ως προς τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Πηγή: Politis