Ο Τραμπ εκθειάζει τη Βόρεια Μακεδονία - Ζήτησε έγκριση της ένταξης στο ΝΑΤΟ

Την έγκριση της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας ως 30ο μέλος του ΝΑΤΟ ζήτησε τη Δευτέρα του Πάσχα από τη Γερουσία ο Ντόναλντ Τραμπ, εκθειάζοντας παράλληλα τη γείτονα ως «σταθερό εταίρο ασφαλείας» των ΗΠΑ.

«Ζητώ από τη Γερουσία να παράσχει τις συμβουλές και τη συγκατάθεσή της και η κυβέρνησή μου είναι έτοιμη να σας ενημερώσει και να σας βοηθήσει στις διαβουλεύσεις σας» τονίζει σε δήλωσή του πρόεδρος των ΗΠΑ. 

«Σάς διαβιβάζω το Πρωτόκολλο της Βορειοατλαντικής Συνθήκης για την προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για συμβουλές και συγκατάθεση της Γερουσίας στην επικύρωσή της» αναφέρει στη δήλωσή του ο Τραμπ.

Το πρωτόκολλο προσχώρησης υπογράφηκε από όλα τα κράτη - μέλη στις Βρυξέλλες στις 6 Φεβρουαρίου. Έκτοτε, η διαδικασία μεταφέρθηκε στις πρωτεύουσες όλων των συμμάχων, όπου το πρωτόκολλο θα επικυρωθεί σύμφωνα με τις εκάστοτε εθνικές διαδικασίες των κρατών - μελών.

«Η πλήρης επικύρωση του Πρωτοκόλλου θα επιτρέψει στη Βόρεια Μακεδονία να γίνει συμβαλλόμενο μέρος στη Βορειοατλαντική Συνθήκη και μέλος του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ)» σημειώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Πηγή: skai.gr - Σ.Κ