Κλείσιμο

Συντριβή αεροσκάφους boeing 707 δυτικά της Τεχεράνης

Αεροσκάφος Boeing 707 το οποίο εκτελούσε εμπορευματική πτήση με εννέα επιβαίνοντες συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Φατχ, δυτικά της Τεχεράνης, της πρωτεύουσας του Ιράν, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν τα πτώματα επτά επιβαινόντων στο αεροσκάφος προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι έρευνες.

Ταυτόχρονα, σε ανακοίνωσή του ο ιρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος ανήκε στον στρατό και ότι σε αυτό επέβαιναν 16 άνθρωποι, σύμφωνα με το Fars.

"Εντοπίσαμε επτά πτώματα στα συντρίμμια του αεροπλάνου...η έρευνα συνεχίζεται", δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων του Ιράν Πιροσέιν Κολιβάντ.

To Boeing 707 απέτυχε να φτάσει στο διάδρομο προσγείωσης και χτύπησε στην περίφραξη του αεροδρομίουm, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars το οποίος απέδωσε το δυστύχημα στην κακοκαιρία. 

Νωρίτερα πάντως μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Κιργιστάν Μανάς δήλωσε ότι το αεροσκάφος ανήκε στην ιρανική εταιρεία Payam Air.

«Δεν έχουμε ακόμη σαφή ενημέρωση για τις λεπτομέρειες» του ατυχήματος, δήλωσε νωρίτερα στο πρακτορείο ο Πιρχουσέιν Κολιβάντ, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Το Fars News έχει ανεβάσει φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο της συντριβής. 

 

Πηγή: skai.gr