Τουρκία: 311 συλλήψεις για προπαγάνδα κατά της επιχείρησης στην Αφρίν

Περισσότερα από 300 άτομα έθεσαν υπό κράτηση οι τουρκικές αρχές για τρομοκρατική προπαγάνδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της επιχείρησης που διεξάγουν οι Τούρκοι εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων YPG στην Αφρίν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, από τις 20 Ιανουαρίου έχουν τεθεί υπό κράτηση 311 άτομα που έκαναν διαδικτυακή προπαγάνδα κατά της επιχείρησης στην Αφρίν.

Η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας «Μονάδες προστασίας του λαού» YPG, η οποία είναι στο στόχαστρο της τουρκική επιχείρησης χαρακτηρίζεται τρομοκρατική από την Άγκυρα, αλλά αποτελεί σύμμαχο της Ουάσινγκτον στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών στη Συρία στον οποίο έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχές πραγματοποίησαν πολλές συλλήψεις σε όλη τη χώρα, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι. Αυτή τη φορά δεν γνωστοποιήθηκε το σημείο που εντοπίστηκαν οι φερόμενοι τρομοκράτες. 

Μετά την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία με όνομα «Κλάδος Ελαίας» έχουν συλληφθεί 209 μέλη του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, του HDP, για τρομοκρατική προπαγάνδα και υποκίνηση μίσους.

Το HDP με σημερινή του ανακοίνωση ζητεί από τη διεθνή κοινότητα να τερματίσει την αποκαλούμενη εισβολή της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία.

Εν τω μεταξύ, την ανησυχία τους για το νέο κύμα συλλήψεων εκφράζουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις. Το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ότι οι τουρκικές αρχές δεν ανέχονται την κριτική.
Πηγή: skai.gr