Κλείσιμο

Για εικασίες που δεν βοηθούν στις έρευνες κατηγορεί τον Τραμπ η Μέι

Οι εικασίες δεν βοηθούν σε καμία έρευνα, απαντά η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ τραμπ, που έγραψε το απόγευμα στο twitter ότι οι δράστες της επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου ήταν «γνωστοί» στην αστυνομία.

Νωρίτερα ο Τραμπ χαρακτήριζε «αποτυχημένο τρομοκράτη» τον δράστη πίσω από την επίθεση. «Αυτοί οι άρρωστοι και παράφρονες άνθρωποι ήταν στο στόχαστρο της Scotland Yard. Οφείλουμε να τασσόμαστε υπέρ της προληπτικής δράσης», τόνιζε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Κατηγορώντας τους δράστες για «άνανδρη επίθεση», η Τερέζα Μέι διαβεβαίωσε πως η αστυνομία και οι λοιπές υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν τα πάντα ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι πίσω από την σημερινή έκρηξη στο δυτικό Λονδίνο, που τραυμάτισε 22 ανθρώπους.

Αργότερα ο Τραμπ «τιτίβιζε» πως το βασικό εργαλείο στρατολόγησης των τρομοκρατών είναι το διαδίκτυο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αποτελεσματικότερη χρήση του Ιστού από τις αρχές ασφαλείας με στόχο να «κόψουν» το ίντερνετ στους επίδοξους αλλά και τους ήδη στρατολογημένους τρομοκράτες.

Μέχρι στιγμής οι βρετανικές αρχές δεν έχουν προβεί σε καμία ανακοίνωση για την ταυτότητα των δραστών της επίθεσης στο μετρό.
Πηγή: skai.gr