Κλείσιμο

Ο τουρισμός στο Παρίσι ανακάμπτει δύο χρόνια μετά τις τρομο-επιθέσεις

Σημαντική αύξηση καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους στις τουριστικές αφίξεις στο Παρίσι, καταδεικνύοντας πως η Πόλη του Φωτός ανακάμπτει από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της προηγούμενης διετίας.

Συνολικά 16,4 εκατομμύρια επισκέπτες διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής Παρισιού μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ δεκαετίας και είναι κατά 10,2% μεγαλύτερος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι επισκέπτες από το εξωτερικό – βαρόμετρο για την ελκυστικότητα οποιουδήποτε προορισμού – αυξήθηκαν κατά 14,9% κι έφτασαν τα 7,6 εκατομμύρια, που επίσης συνιστά υψηλό δεκαετίας. «Μπροστάρηδες» ήταν οι τουρίστες από την Ιαπωνία, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα στοιχεία της τοπικής Επιτροπής Τουρισμού αντανακλούν ξεκάθαρα την τουριστική ανάκαμψη της γαλλικής πρωτεύουσας. Το 2016, υπό τη σκιά των τζιχαντιστικών χτυπημάτων στο Μπατακλάν και στο περιοδικό Charlie Hebdo, οι συνολικές ξενοδοχειακές αφίξεις έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, ενώ οι επισκέπτες από το εξωτερικό ήταν οριακά περισσότεροι από αυτούς του 2010.

Τόνωση παρατηρήθηκε και στον εσωτερικό τουρισμό, με τις αφίξεις Γάλλων στα ξενοδοχεία του Παρισιού να αυξάνονται κατά 6,4%, φτάνοντας τα 8,9 εκατομμύρια.

Τα στοιχεία φανερώνουν επίσης σημαντική αύξηση στα έσοδα από τον τουρισμό, τα οποία για το πρώτο εξάμηνο ανήλθαν στα 10,1 δισεκατομμύρια ευρώ, πάνω από 10% καλύτερα σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Η ανάκαμψη του τουριστικού ρεύματος τόνωσε τις επισκέψεις σε ορισμένα από τα δημοφιλέστερα σημεία του Παρισιού. Οι επισκέπτες στην γκαλερί τέχνης Fondation Louis-Vuitton αυξήθηκαν κατά 171,4%, ενώ κατά περισσότερο από ένα τρίτο αυξήθηκαν οι τουρίστες που συνέρρευσαν για να δουν την Αψίδα του Θριάμβου.
Πηγή: skai.gr