Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη

Τις έρευνες γύρω από τον πυρήνα των τζιχαντιστών που εξαπέλυσαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία συνεχίζουν οι ισπανικές αρχές, την ώρα που ένα μέλος του πυρήνα εξακολουθεί να διαφεύγει τη σύλληψη και ένας ιμάμης σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι είναι μέλος, ή και καθοδηγητής του πυρήνα, αγνοείται.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης της Καταλονίας δήλωσε ότι η βασική θεωρία των αρχών που ερευνούν το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη είναι ότι ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στην Λα Ράμπλα ήταν ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ. Ο 22χρονος εικάζεται ότι έχει διαφύγει στη Γαλλία.



Φωτογραφίες του δράστη έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η ισπανική εφημερίδα El Pais.








Παράλληλα, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν σήμερα πως ο 40χρονος ιμάμης τα δυο τελευταία χρόνια είχε ταξιδέψει σε Βέλγιο, Μαρόκο και Γαλλία.

Μάλιστα ο ισπανικός Τύπος διερωτάται για την παραμονή του Αμπντελμπακί Ας Σάτι στο Βέλγιο το 2016 στην περιοχή Μάχελεν στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών.

Ο Ες Σάτι φέρεται να ήταν παράλληλα σε επαφή με ένα ηγετικό στέλεχος του αυτοαποκαλουμένου Ισλαμικού Κράτους.

Τα ίχνη του ιμάμη έχουν χαθεί από την περασμένη Τρίτη, ενώ η ισπανική αστυνομία εκτιμά ότι είναι πιθανό να σκοτώθηκε στην έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ σε ένα σπίτι στην πόλη Αλκανάρ, όπου ο πυρήνας των τζιχαντιστών προετοίμαζε «μία ή περισσότερες επιθέσεις».

Ο αρχηγός της καταλανικής Αστυνομίας ανακοινώσε πως οι αρχές εντόπισαν τουλάχιστον 120 φιάλες βουτανίου που προορίζονταν για τρομοκρατικές επιθέσεις.
Πηγή: skai.gr