Κλείσιμο

Οι Βρυξέλλες δεν θέλουν να καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit

Οι Βρυξέλλες δεν επιθυμούν περαιτέρω καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων για το Brexit. Eυρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι oι διαπραγματεύσεις μπορεί να ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου, τη στιγμή που η βρετανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου.

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου στη Βρετανία, τις οποίες ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι, «δεν αλλάζουν τα σχέδια» των 27 για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit, δήλωσε την Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Οι βρετανικές εκλογές δεν αλλάζουν τα σχέδιά μας της ΕΕ των 27», δήλωσε ο Πρέμπεν Άαμαν, ερωτηθείς για τις επιπτώσεις αυτής της ψηφοφορίας στο χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων.

Την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου, για την εξασφάλιση ισχυρής λαϊκής εντολής ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit, ανακοίνωσε νωρίτερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε έκτακτο διάγγελμά της έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ. 
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr