Ρωσική επιρροή στις γαλλικές εκλογές καταγγέλλει η πλευρά Μακρόν

Στοχευμένη προσπάθεια ρωσικών μέσων ενημέρωσης να χτυπήσουν τον ανεξάρτητο υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία Εμμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις θέλουν τον πρώην υπουργό Οικονομίας να είναι το φαβορί για επικράτηση στις προεδρικές κάλπες.

Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε, ο Ρισάρ Φεράν σημείωσε πως το στρατόπεδο Μακρόν δέχεται σειρά επιθέσεων από ρωσικά ΜΜΕ, τα οποία διαδίδουν «ψευδείς ειδήσεις».

Κάλεσε τις «ανώτατες» Αρχές του γαλλικού κράτους να διασφαλίσουν πως δεν θα υπάρξουν ρωσικές παρεμβάσεις στην προεκλογική περίοδο, εκτιμώντας δε πως η εκστρατεία Μακρόν αποτελεί στόχο της Μόσχας λόγω της φιλοευρωπαϊκής της γραμμής.

«Θέλουμε μία Ευρώπη ισχυρή. Για αυτό το λόγο δεχόμαστε επιθέσεις από διάφορα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν στο ρωσικό κράτος», είπε χαρακτηριστικά.

Η δημοσκοπήσεις δίνουν τελική νίκη Μακρόν

Οι δηλώσεις Φεράν ήλθαν τη στιγμή που νέα δημοσκόπηση από την ερευνητική ομάδα OpinionLab θέλει τον κ. Μακρόν να προκρίνεται στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και εκεί να κερδίζει την προεδρία επικρατώντας με μεγάλη διαφορά της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της OpinionLab, η κ. Λε Πεν και ο κ. Μακρόν θα είναι οι δύο ισχυρότεροι υποψήφιοι στον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου, αποσπώντας ποσοστά 26% και 22% αντίστοιχα.

Στον δεύτερο και καθοριστικό γύρο όμως, ο κ. Μακρόν συντρίβει τη Μαρίν Λε Πεν, με 63% έναντι 37%. Η διαφορά πάντως έχει «ψαλιδιστεί» ελαφρά σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της OpinionLab, στις 10 Φεβρουαρίου, όταν ο κ. Μακρόν επικρατούσε με 65% έναντι 35%.

Υπό τη σκιά των σκανδάλων για τις αμοιβές της συζύγου του, ο υποψήφιος των κεντροδεξιών Ρεπουμπλικάνων Φρανσουά Φιγιόν φαίνεται πως μένει εκτός δεύτερου γύρου, καθώς καταλαμβάνει την τρίτη θέση, με ποσοστό 21%.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν κατατάσσεται τέταρτος με ποσοστό 15%.
Πηγή: skai.gr