Βουλγαρία: Τουλάχιστον 4 νεκροί και 25 τραυματίες από εκτροχιασμό

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, και ακόμη 25 τραυματίστηκαν, μερικοί εξ αυτών σοβαρά, σύμφωνα με ιατρικές πηγές όταν εκτροχιάστηκε και εξερράγη ένα φορτηγό τραίνο που μετέφερε προπάνιο- βουτάνιο στην επαρχία Σούμεν της βορειοανατολικής Βουλγαρίας, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι βουλγαρικές αρχές κάνουν λόγο για 12 τραυματίες. 

«Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν», δήλωσε ο επιθεωρητής της τοπικής αστυνομίας Νικολάι Νικόλοφ στο τηλεοπτικό δίκτυο BTV.

Από τον εκτροχιασμό και την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο φορτηγό τραίνο έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 20 γειτονικά κτίρια στο χωριό Χιτρίνο, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

«Η έκρηξη έχει προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν αναμένουμε δεύτερη έκρηξη, όμως οι κάτοικοι απομακρύνονται από το χωριό», πρόσθεσε ο Νικόλοφ, ο οποίος είναι επικεφαλής πυρασφάλειας και πολιτικής προστασίας της αστυνομίας.

Περίπου 150 πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά και αναζητούν επιζώντες στα ερείπια των κατεστραμμένων κτιρίων. 

Ο απερχόμενος βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ σπεύδει στο σημείο του δυστυχήματος, ενώ προέτρεψε τους πολίτες να δωρίσουν αίμα για να βοηθήσουν τους τραυματίες.


Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr