Ρωσία: Περισσότεροι από 8.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι σε 24 ώρες

Περισσότερους από 8.000 πολίτες της Συρίας διατείνεται ότι έχει βοηθήσει το τελευταίο 24ωρο ο ρωσικός στρατός να φύγουν από το ανατολικό Χαλέπι το οποίο εξακολουθεί να ελέγχεται από τους αντάρτες.

Μεταξύ των 8.000 αμάχων βρίσκονταν και 3.000 παιδιά ενώ 14 αντάρτες παραδόθηκαν στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, αφήνοντας κάτω τα όπλα τους και περνώντας στην δυτική πλευρά του Χαλεπίου. Επιπλέον τους δόθηκε χάρη σύμφωνα με την ρωσική ανακοίνωση.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA το οποίο μετέδωσε τα λεγόμενα του Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε πως ο συριακός στρατός ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες κατάφερε να κατακτήσει μεταξύ άλλων και την Παλαιά Πόλη, διέκοψε για λίγο την πολεμική του επιχείρηση για να επιτρέψει στους πολίτες να εγκαταλείψουν την ανταρτοκρατούμενη περιοχή.

Παρ’ όλα αυτά σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters ο οποίος βρίσκεται σε περιοχή που ελέγχεται από την κυβέρνηση, ακόμα και μετά τη ρωσική ανακοίνωση, συνεχίζονταν να ακούγονται βομβαρδισμοί στην περιοχή. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο στρατός δεν επιβεβαίωσε την διακοπή των βομβαρδισμών.

Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας είπε οι ρωσικές δυνάμεις εργάζεται σκληρά για να υπερασπιστεί τις περιοχές στο ανατολικό Χαλέπι τις οποίες η συριακή κυβέρνηση έχει καταφέρει να επανακτήσει από τους αντάρτες. Υπολογίζεται ότι το 75% του ανατολικού Χαλεπίου ανήκει πλέον στην συριακή κυβέρνηση. 
Πηγή: skai.gr