Σκληρή μάχη με 40 κομάντος των πραξικοπηματιών έδωσαν οι άνδρες ασφαλείας του Ερντογάν στο θέρετρο της Μαρμαρίδας απέναντι από τη Ρόδο όπου βρισκόταν ο Τούρκος Πρόεδρος.

Το πρακτορείο Reuters φέρνει στο φως νέα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία δύο μαχητικά F-16 που ήλεγχαν οι πραξικοπηματίες πλησίασαν και «παρενόχλησαν» το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ερντογάν πίσω στην Κωνσταντινούπολη.

Είχαν απενεργοποιήσει
τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο είπε στο Reuters πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος ο οποίος και συμπλήρωσε «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ... αυτό είναι ένα μυστήριο».

Ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο Reuters το συμβάν, ενώ άλλος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το αεροσκάφος του Ερντογάν έμπλεξε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα». «Απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά» είπε ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Επιπλέον οι πραξικοπηματίες, γνωρίζοντας ότι ο Ερντογάν παραθέρισε στο Μαρμαρίς, βομβάρδισαν το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε όμως ο Τούρκος πρόεδρος είχε προλάβει να φύγει με το προεδρικό αεροσκάφος.
Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο