800 εκατ. δολάρια έχασε το Ισλαμικό Κράτος από τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ

Έως και 800 εκατομμύρια δολάρια μετρητά που κατείχε το Ισλαμικό Κράτος καταστράφηκαν σε αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με στρατιωτικό αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Στους αεροπορικούς τους βομβαρδισμούς, οι ΗΠΑ επανειλημμένα στόχευαν σημεία στα οποία η οργάνωση φύλαγε τα μεγάλα αυτά ποσά, με αποτέλεσμα να της έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα.

Επιπλέον, το 90% των μελών του έχει φύγει ενώ έχουν σημαντικά μειωθεί οι νέες αφίξεις.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αποκάλεσε το 2014 το Ισλαμικό Κράτος «την καλύτερα χρηματοδοτούμενη τρομοκρατική οργάνωση».

Σύμφωνα με επίσημη πληροφόρηση από τις ΗΠΑ σε έναν μόνο από τους βομβαρδισμούς, σε ένα σπίτι στη Μοσούλη, καταστράφηκαν περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια. Συνολικά έγιναν 20 τέτοιοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί.

Ο αριθμός των αφίξεων των νέων τζιχαντιστών που καταφθάνουν για να «υπηρετήσουν» την τρομοκρατική οργάνωση ανέρχεται στους 200 πλέον κάθε μήνα ενώ πριν από ένα χρόνο κατέφθαναν 1.500 με 2.000 νέα άτομα. 

Τέλος, τον Φεβρουάριο, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, 25.000 άνθρωποι αγωνίζονταν για το Ισλαμικό Κράτος, ενώ πέρυσι ο αριθμός αυτός ανερχόταν στους 31.500.
Πηγή: skai.gr -BBC