Δεύτερη μέρα μεγάλων ισλαμιστικών ταραχών στο Ισλαμαμπάντ

Συνεχίζονται για δεύτερη συναπτή ημέρα στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν οι βίαιες κινητοποιήσεις ακραίων ισλαμιστών, οι οποίοι ζητούν την επιβολή του ισλαμικού νόμου Σαρία στη χώρα.

Στην πακιστανική πρωτεύουσα παραμένουν περίπου 700 διαδηλωτές, σαφώς λιγότεροι σε σχέση με τη Δευτέρα, όταν περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές κατόρθωσαν να «σπάσουν» την αστυνομική γραμμή γύρω από τη ζώνη της πόλης όπου βρίσκονται το προεδρικό μέγαρο, η Βουλή και πολλές διπλωματικές αποστολές.

Οι ταραχές ξέσπασαν με αφορμή τη συμπλήρωση λίγων εβδομάδων από την εκτέλεση ενός αστυνομικού, ο οποίος το 2011 δολοφόνησε τον κοσμικό κυβερνήτη Σαλμάν Τασέερ, που είχε υπερασπιστεί μία χριστιανή κοπέλα έναντι καταγγελιών για βλασφημία.

Οι ισλαμιστικές κινητοποιήσεις έρχονται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση του προέδρου Ναγουάζ Σαρίφ, η οποία βρίσκεται υπό μεγάλη πολιτική πίεση μετά την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε πάρκο της Λαχόρης την Κυριακή των Καθολικών.

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, μέλη της χριστιανικής κοινότητας που είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκο με αφορμή το Καθολικό Πάσχα.
Πηγή: skai.gr