Οι σύροι αντάρτες διαψεύδουν ότι δέχονται βοήθεια από τη Ρωσία

Οι σύροι αντάρτες διαψεύδουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε διάψευση των ισχυρισμών του ρώσου προέδρου ότι η Ρωσία έχει παράσχει βοήθεια σε σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους προχώρησε η Μεραρχία του Βορρά, ένας συνασπισμός ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης.

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του κ. Πούτιν, ο Άσαντ Χάνα, μέλος του πολιτικού γραφείου της Μεραρχίας του Βορρά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα όσα υποστηρίζει η Μόσχα είναι «παντελώς ψευδή».

«Η [ρωσική] κυβέρνηση επιδιώκει να προκαλέσει τη διάσπαση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού διασπείροντας φήμες για συνεργασία με τους Ρώσους» είπε ο Χάνα, τονίζοντας ότι οι αντάρτες έχουν εκδώσει πολλές ανακοινώσεις με τις οποίες «διαψεύδουν αυτούς τους ισχυρισμούς».

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Πούτιν είχε δηλώσει ότι η χώρα του βοηθά 5.000 μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού με όπλα και με αεροπορικές επιδρομές. «Είναι ψέμα, δεν έχουμε σχέσεις» με τους Ρώσους, είπε ο Άχμαντ Σαούντ, ο εκπρόσωπος της Μεραρχίας 13, μίας ομάδας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και μάχεται εναντίον του ΙΚ και του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ο στρατηγός Άχμαντ Μπέρι, που φέρεται ως ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, είχε επίσης υπογραμμίσει ότι οι περισσότερες από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έχουν ως στόχο τους αντάρτες και όχι τους τζιχαντιστές του ΙΚ.

Κατηγόρησε όμως τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) ότι λαμβάνουν βοήθεια από τη Ρωσία.
Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο - skai.gr