Bild: 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες αναμένει η Γερμανία το 2015

Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που αναμένεται να φτάσει στην Γερμανία μέχρι το τέλος του 2015 εκτοξεύτηκε στο 1.5 εκατομμύριο, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η οποία επικαλείται κυβερνητική έκθεση. Εν τω μεταξύ, οι Γερμανοί πολιτικοί λένε ότι η ΕΕ πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για τον περιορισμό του μεγάλου αυτού αριθμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι αξιωματούχοι αναθεώρησαν τις εκτιμήσεις τους σχετικά με τον αριθμό των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών που πρόκειται να εισέλθουν στη χώρα μέχρι το τέλος του έτους.

«Στο τέταρτο τρίμηνο του 2015 αναμένονται 7 με 10.000 διελεύσεις μεταναστών κάθε μέρα», όπως αναφέρεται στην έκθεση που επικαλείται η εφημερίδα. «Ο υψηλός αριθμός των αιτούντων άσυλο διατρέχει τον κίνδυνο να επιφέρει μεγάλο πλήγμα στα κράτη»

Ο αριθμός των αιτούντων άσυλο αποτελεί το μεγαλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, σύμφωνα με τον υπουργό και πρόεδρο της Βαυαρίας, Χορστ Σεεχόφερ, ο οποίος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αναγνώρισε σχεδόν 170.000 ονομαστικές αφίξεις στην περιοχή μόνο τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ η καθημερινή εισροή έχει πρόσφατα αυξηθεί στα 10.000 άτομα.

Οι δυνατότητες της Γερμανίας να αποδεχθεί και να διαχειριστεί τον μεγάλο όγκο των προσφύγων έχουν αρχίσει να μειώνονται και οριακά μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο ZDF την Κυριακή.

Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη να δεχτεί τους αιτούντες άσυλο, αλλά πρέπει να είναι σε θέση να βοηθήσει η κάθε χώρα που λαμβάνει του πρόσφυγες, όπως είπε ο Σόιμπλε. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η εισροή των προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη θα περιορίζεται, σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι η μετανάστευση εισροή είναι μια κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση που δεν μπορεί να επιλυθεί σε εθνικό επίπεδο. «Πάνω απ 'όλα πρέπει να επιλύσουμε το πρόβλημα με την Τουρκία, αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία» όπως δήλωσε ο Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός δεν είναι ο μόνος Γερμανός πολιτικός του κυβερνώντος συνασπισμού ο οποίος μίλησε για την ανάγκη να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη.

Ο πολιτικός Στέφαν Μάγιερ της χριστιανοκοινωνικής ένωσης της Βαυαρίας δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ότι "αν συνεχίζουν να έρχονται στη Γερμανία τόσοι πολλοί αιτούντες άσυλο όπως τις τελευταίες εβδομάδες, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να το σταματήσουμε αυτό με προσωρινό κλείσιμο των συνόρων μας "

Ωστόσο, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η κατασκευή περιφράξεων και το κλείσιμο των συνόρων δεν βοηθούν καθώς οι μετανάστες θα βρίσκουν πάντα έναν άλλο τρόπο να εισέρχονται στην Ευρώπη και απηύθυνε έκκληση για μια λύση στο μέτωπο της κρίσης, συμπεριλαμβανόμενων και των λόγων για τους οποίους οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις χώρες τους.
Πηγή: skai.gr