Διογκώνεται και μεγαλώνει το σκάνδαλο της Volkswagen

Διογκώνεται το σκάνδαλο της Volkswagen.

Μιλώντας στη γερμανική Βουλή, ο υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ αποκάλυψε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποίησε το παράνομο λογισμικό και σε οχήματα με κινητήρες 1,2 λίτρων, κι όχι μόνο 1,6 και 2 λίτρων.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι το σκάνδαλο για αλλοίωση των αποτελεσμάτων στους ελέγχους εκπομπής ρύπων, αφορά περίπου 2,8 εκατομμύρια οχήματα.

Μάλιστα, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην υπόθεση, ο κ. Ντόμοριντ δήλωσε νωρίτερα ότι τα αυτοκίνητα που εμπλλέκοντα στο σκάδαλο στη Γερμανία δεν είναι μόνο ΙΧ αλλά και μικρά φορτηγά.

«Σύμφωνα με τρέχουσες πληροφορίες, πέρα από τα αυτοκίνητα, [και] τα ελαφρά εμπορικά οχήματα της Volkswagen επηρεάζονται επίσης από την παράνομη χειραγώγηση εκπομπών στους κινητήρες ντίζελ», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Μεταφορών στο dpa.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η εταιρεία έχει τοποθετήσει τον αριθμό των ντιζελοκινητήριων αυτοκινήτων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο σε 11 εκατομμύρια παγκοσμίως, με 482.000 να έχουν ήδη ανακληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και εντοπίστηκε για πρώτη φορά το παράνομο λογισμικό.
Πηγή: skai.gr