Πακιστάν: Η 2η πιο αιματηρή επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας στην ιστορία της χώρας

Tουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι 22 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που διέπραξαν σήμερα στο Πακιστάν δύο βομβιστές καμικάζι, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε οργάνωση - παρακλάδι των Ταλιμπάν.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών της πολυπληθέστερης επαρχίας της χώρας (Παντζάμπ), ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Δύο καμικάζι συμμετείχαν, ο ένας βρισκόταν στο εξωτερικό της περίφραξης ενώ ο άλλος είχε τρυπώσει στο εσωτερικό του κτιρίου και πυροδότησε τα εκρηκτικά μπροστά από τον υπουργό» δήλωσε ο Μούστακ Σουχέρα, αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας.

«Όταν ανατινάχθηκε ο καμικάζι έξω από το κτίριο, η στέγη του κτιρίου κατέρρευσε πάνω στον υπουργό και όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό» προσέθεσε ο ίδιος.




40 άνθρωποι περίπου βρίσκονταν στον χώρο, εξαιτίας μίας σύσκεψης υπό τον υπουργό, όταν η στέγη κατέρρευσε. Ομάδες διάσωσης των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν έσπευσαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τα θύματα από τα συντρίμμια.

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επίθεση στο Πακιστάν μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας σε εκκλησία της Λαχόρης, πρωτεύουσα της επαρχίας Παντζάμπ, που είχε στοιχίσει την ζωή σε 17 ανθρώπους τον περασμένο Μάρτιο.

Την ευθύνη για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας ανέλαβε με ανάρτηση στο Twitter ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν του Πακιστάν, ο εκπρόσωπος των οποίων διευκρίνισε ότι η οργάνωση ενήργησε σε «συνεργασία» με άλλους τζιχαντιστές με στόχο να «εκδικηθούν» για τον θάνατο του ηγέτη της Λασκάρ-ι-Ζάνγκβι (Lej), μιας ισχυρής ισλαμιστικής οργάνωσης.
Πηγή: skai.gr