Νέα ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράκ από τις ΗΠΑ

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Gulf Cooperation Council η οποία λαμβάνει χώρα στο Κατάρ, πως οι ΗΠΑ θα παρέχουν πρόσθετη οικονομική βοήθεια συνολικού ύψους 62 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπόλεμηση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Ιράκ. Η νέα οικονομική ενίσχυση έρχεται να προστεθεί στα 477 εκατομμύρια δολάρια τα οποία έχουν ήδη διαθέσει οι Ηνωμένες Πολιτείες στη χώρα από τις αρχές του 2014.

Η συγκεκριμένη ενίσχυση έχει ως στόχο να βοηθήσει τους περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους αλλά και τους περίπου 370.000 πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από το 2014. Αναλυτικότερα τα συγκεκριμένα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή καταφυγίου, πόσιμου νερού, ιατρικής περίθαλψης και προστασίας ειδικά των παιδιών και των αδυνάμων κοινωνικών ομάδων.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα κατατεθεί σε μία σειρά από διεθνείς αλλά και τοπικές μη κυβερνητικ΄ς οργανώσεις μεταξύ των οποίων και στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στο Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), και στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Πηγή: skai.gr