Germanwings: Δεν είχαμε καμία ενημέρωση για την αναρρωτική άδεια του Λούμπιτς

Η αεροπορική εταιρεία Germanwings, με ανακοίνωσή της την Παρασκευή, αρνήθηκε ότι είχε κάποια ενημέρωση για την αναρρωτική άδεια του συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus Α320.

Νωρίτερα, η γερμανική εισαγγελία δήλωσε ότι ο Αντρέας Λούμπιτς απέκρυψε από την εργασία του την κατάσταση της υγείας του.



Μάλιστα, η αστυνομία βρήκε στο σπίτι του σκισμένη την αναρρωτική άδεια.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ προ 6 ετών ο 28χρονος είχε περάσει βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο.

Μάλιστα, η Bild, δήλωσε ότι υπέφερε πριν από έξι χρόνια από σοβαρή κατάθλιψη και έκτοτε βρισκόταν υπό τακτική ιατρική παρακολούθηση και ακολουθούσε ψυχιατρική θεραπεία.



Όπως έγινε γνωστό,
το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ο Λουμπιτς είχε επισκεφθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ντίσελντορφ.

Οι γιατροί επικαλούνται το ιατρικό απόρρητο και δεν έχουν δώσει πληροφορίες για το λόγο που πήγε ο 28χρονος στο νοσοκομείο, δηλώνοντας ότι έχουν δώσει τα στοιχεία στην εισαγγελία.
Διέψευσαν πάντως ότι είχε νοσηλευθεί εκεί εξ αιτίας της κατάθλιψης.

Αντρέας Λούμπιτς

Ωστόσο μια γερμανική εφημερίδα, (Rheinischer Post) επικαλούμενη νοσοκομειακές πηγές, λέει ότι ο Λούμπιτς δεν έπασχε από ψυχική ασθένεια, αλλά σωματική...

Ο δόκτορας Hans-Werner Teichmuller πρόεδρος της Deutsche Fliegerarztverband, υπηρεσίας Γερμανών γιατρών που πραγματοποιούν εξετάσεις σε πιλότους και μέλη πληρώματος αεροσκαφών, εξέφρασε το απόλυτο σοκ του για την αποτρόπαια ενέργεια που φέρεται να έκανε.



«Είναι τρομερό, γίνεται όλο και πιο ακατανόητο» δήλωσε στην εφημερίδα Guardia o Teichmuller. «Είναι απολύτως ανεύθυνο ότι πέταξε παρότι είχε έγγραφο που έλεγε ότι δεν ήταν έτοιμος να δουλέψει, και επομένως όχι ικανός να πετάξει. Ό,τι έκανε ήταν πραγματικά εγκληματικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να υιοθετηθεί μια μια τυποποιημένη διαδικασία για ψυχολογικά τεστ που όλοι οι εκκολαπτόμενοι πιλότοι θα πρέπει να περάσουν. «Αλλά ένας πιλότος που προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι αρκετά ικανός για να περάσει (το τεστ) ως μια καλά δομημένη προσωπικότητα, ακόμη και υπήρχε κίνδυνος αυτοκτονίας. Ακόμη και με μια διαδικασία εξέτασης δεν προσφέρει 100% ασφάλεια» προειδοποίησε.

Πηγή: skai.gr