Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδίκασε ως άνανδρους και απεχθείς τους αποκεφαλισμούς Κοπτών

Τους αποκεφαλισμούς 21 Αιγυπτίων Κοπτών στη Λιβύη καταδίκασαν έντονα σήμερα, Δευτέρα, τα δεκαπέντε κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μια ενέργεια για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Το ΣΑ χαρακτήρισε ως άνανδρη και απεχθή ενέργεια τους αποκεφαλισμούς, κρίνοντας πως καταδεικνύει «για άλλη μια φορά τη βαρβαρότητα» των τζιχαντιστών.

Με μια ομόφωνη ανακοίνωσή του το ΣΑ του ΟΗΕ διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως το ΙΚ θα «αποτύχει», ενώ τόνισε πως «η μισαλλοδοξία, η βία και το μίσος πρέπει να ξεριζωθούν».

Ακόμη, το Συμβούλιο τονίζει ότι «αυτές οι πράξεις βαρβαρότητας οι οποίες διαπράττονται από το ΙΚ δεν εκφοβίζουν αλλά ενισχύουν την αποφασιστικότητα» των κρατών μελών του να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του ΙΚ.

Ακόμη, υπενθύμισε τις αποφάσεις που έχει εγκρίνει ήδη το όργανο αυτό, ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κάλεσαν να συγκληθεί το ΣΑ για να αποφασίσει τη λήψη «νέων μέτρων» εναντίον του ΙΚ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν από τη δική του πλευρά κατήγγειλε «μια βάρβαρη ενέργεια», ενώ τόνισε πως «ο διάλογος» θα δώσει «την καλύτερη ευκαιρία στη Λιβύη να ξεπεράσει την τρέχουσα κρίση» που αντιμετωπίζει.
Πηγή: skai.gr