Βίντεο ανάληψης ευθύνης είχε ο συλληφθείς για την επίθεση στις Βρυξέλλες

Βίντεο μέσω του οποίου ο 29χρονος Γάλλος συλληφθείς για την αιματηρή επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών αναλαμβάνει την ευθύνη για το μακελειό έχει στην κατοχή της η γαλλική Αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσε ο βέλγος εισαγγελέας Φρέντερικ Βαν Λέου, το βίντεο βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα, ο οποίος μάλιστα φαίνεται πως επιχείρησε να κινηματογραφήσει την επίθεση, ωστόσο η κάμερά του δεν λειτούργησε.

Παράλληλα, οι γαλλικές εισαγγελικές Αρχές ανακοίνωσαν πως ο 29χρονος φαίνεται να συνδέεται με ακραίους ισλαμιστές στη Συρία, όπου είχε ταξιδέψει αφότου αποφυλακίστηκε, στα τέλη του 2012.

«Πέρασε πάνω από ένα χρόνο στη Συρία, όπου φαίνεται ότι εντάχθηκε στις δυνάμεις ένοπλων ομάδων, τζιχαντιστικών τρομοκρατικών ομάδων», δήλωσε ο γάλλος εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν.

Ανάμεσα στα υπάρχοντά του βρέθηκε ένα χαρτί όπου ήταν γραμμένο το όνομα του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε, μίας εκ των πλέον σκληροπυρηνικών ισλαμιστικών οργανώσεων που μάχονται στο συριακό εμφύλιο.

Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκαν επίσης ένα τυφέκιο «Καλάσνικοφ» και ένα μικρότερο όπλο, όμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στο Μουσείο. Τα όπλα έχουν σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο προκειμένου να επιβεβαιωθεί η σύνδεσή τους με το μακελειό στις Βρυξέλλες.

Η επίθεση, η οποία έλαβε χώρα στις 24 Μαΐου, παραμονή της Κυριακής των Ευρωεκλογών, στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ