Συνάντηση Γιανούκοβιτς-αντιπολίτευσης μετά την αιματοχυσία στο Κίεβο

Νέα συνάντηση με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης θα έχει αύριο Τετάρτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, τη στιγμή που τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των αιματηρών οδομαχιών μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και της Αστυνομίας που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα Κίεβο, σύμφωνα με τον πρώτο επίσημο απολογισμό.

Η ανακοίνωση της νέας συνάντησης Γιανούκοβιτς-αντιπολίτευσης έρχεται ενώ εξέπνευσε από τις 18:00 ώρα Ελλάδος η διορία έδωσε στους διαδηλωτές το υπουργείο Εσωτερικών για τερματισμό των «ταραχών», προειδοποιώντας πως διαφορετικά θα υποχρεωθεί να επιβάλει την τάξη «με κάθε έννομο μέσο».

Άγνωστο παραμένει εάν ο προγραμματισμός της νέας συνάντησης θα φέρει τελικά ειρήνη στους δρόμους του Κιέβου, ωστόσο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, πριν από λίγη ώρα οι αντικυβερνητικοί ανακατέλαβαν το δημαρχείο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για νέα αστυνομική δράση.

Νωρίτερα, η Αστυνομία κατόρθωσε να σπάσει οδοφράγματα των διαδηλωτών και να προσεγγίσει από πολλές διαφορετικές διευθύνσεις την κεντρική Πλατεία Ανεξαρτησίας, όπου βρίσκεται επί μήνες το μεγαλύτερο «στρατόπεδο» των αντικυβερνητικών.

Δεδομένων των εξελίξεων, ένας εκ των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο Βιτάλι Κλίτσκο, κάλεσε τα γυναικόπαιδα να εγκαταλείψουν την Πλατεία, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο βίας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ