Νέα μαζική διαδήλωση στο Κίεβο μετά την επίθεση κατά της Τσορνόβιλ

Δεκάδες χιλιάδες φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο του Κιέβου στην Ουκρανία, διαμαρτυρόμενοι για τη βίαιη επίθεση εναντίον της δημοσιογράφου Τετιάνα Τσορνόβιλ, η οποία έχει προκαλέσει σάλο στην ανατολικοευρωπαϊκή χώρα.

Περίπου 50.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Μαϊντάν, την πλατεία της Ανεξαρτησίας στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, κατά την έναρξη της διαδήλωσης στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) και διαδηλωτές συνέχιζαν να συρρέουν μαζικά, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πρόκειται για την έκτη διαδοχική κυριακάτικη μεγάλη συγκέντρωση στο Κίεβο, μετά την απόφαση του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς να μην υπογράψει συνθήκες συνεταιρισμού και ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά να στραφεί προς τη Ρωσία, η οποία τελικά προσέφερε στο Κίεβο μείωση 33% στο κόστος του εξαγόμενου φυσικού αερίου και κεφάλαια 15 δισ. δολαρίων για την αγορά ουκρανικών ομολόγων.

Η επίθεση εναντίον της 34χρονης δημοσιογράφου, γνωστής για τις έρευνές της σχετικά με υποθέσεις διαφθοράς που αγγίζουν τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς και τον κύκλο του ενίσχυσε την κινητοποίηση, η οποία φυλλορροούσε ενόψει των γιορτών και μετά τις ρωσικές προσφορές.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ