Νέο κύμα πολιτικής βίας στην Ταϊλάνδη – ένας αστυνομικός νεκρός

Ενώπιον νέου πολιτικού αδιεξόδου βρίσκεται η Ταϊλάνδη, η οποία ταλανίζεται από νέο κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, μετά την απόφαση των αντικυβερνητικών να απορρίψουν την πρόταση της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναγουάτρα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του την Πέμπτη κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ.

Τα αίτια του θανάτου του αστυνομικού δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως χτυπήθηκε από σφαίρα.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Τα επεισόδια ξέσπασαν έξω από ποδοσφαιρικό στάδιο της πόλης, όπου οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν εκπροσώπους 30 πολιτικών κομμάτων από το να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους για τις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 2 Φεβρουαρίου.

Παρά ταύτα, η εκλογική επιτροπή της Ταϊλάνδης κάλεσε την κυβέρνηση να αναβάλει τις εκλογές, λόγω του μεγάλου κινδύνου για επιθέσεις εναντίον υποψηφίων.

Οι αντικυβερνητικοί απαιτούν την παραίτηση της κ. Σιναγουάτρα και την ανάληψη της εξουσίας από ένα μη εκλεγμένο «λαϊκό συμβούλιο». Κόμματα της αντιπολίτευσης που συμπαρατάσσονται με τους διαδηλωτές έχουν αρνηθεί να δηλώσουν υποψήφιους.

Έχουν επίσης απορρίψει την πρόταση της πρωθυπουργού για σύσταση μεταρρυθμιστικού συμβουλίου που θα λειτουργεί παράλληλα με την κυβέρνηση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ