Τουλάχιστον 48 νεκροί στην Νιγηρία από επιδρομή ζωοκλεφτών σε χωριό

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη Νιγηρία, όταν ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση κατά ενός χωριού στον πολιτεία Ζαμφάρα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Η επιδρομή φέρεται να συνδέεται με τη δράση ζωοκλεφτών που δρουν στην περιοχή. Παρόμοιες επιθέσεις έλαβαν χώρα το προηγούμενο έτος.

«Υπήρξε μία επίθεση ένοπλων κακοποιών την Τρίτη στο χωριό Κιζάρα, όπου 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε στοχευμένες δολοφονίες από ζωοκλέφτες, που τρομοκρατούν την πολιτεία εδώ και κάποιο καιρό», δήλωσε την Τετάρτη στο BBC ο εκπρόσωπος της πολιτειακής κυβέρνησης της Ζαμφάρα, Ιμπραΐμ Μπιρνίν-Μαγκάζι.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται ο αρχηγός του χωριού, ο πρώτος ιμάμης, και ο επικεφαλής ασφαλείας της κοινότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες κατέφθασαν στο χωριό επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτες. Στη συνέχεια σκαρφάλωσαν έναν γειτονικό λόφο, από όπου και άνοιξαν πυρ αδιάκριτα κατά του χωριού, ενώ μετέπειτα άρχισαν να κινούνται από σπίτι σε σπίτι και να πυροβολούν.

Οι ταραχώδεις βόρειες περιοχές της Νιγηρίας ήδη βρίσκονται αντιμέτωπες με την δράση ισλαμιστών ανταρτών, οι οποίοι συχνά θέτουν ως στόχο χωριά και αφύλαχτες κωμοπόλεις.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από BBC