Ιράκ: Συνεχίζεται ο κύκλος βίας, ακόμα 27 νεκροί από σειρά επιθέσεων

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν την Τετάρτη στο Ιράκ, λόγω σειράς βομβιστικών επιθέσεων που έπληξαν κυρίως Σουνιτικές οικιστικές περιοχές της Βαγδάτης.

Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα και μία ακόμα βόμβα εξερράγησαν κοντά λαϊκές αγορές στις συνοικίες Γκαζαλίγια και Χάι Τζιχάντ, σκοτώνοντας 25 ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμα 72.

Ο κύκλος βίας συνεχίστηκε στο Αμπού Γκράιμπ, δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας, ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ταξίαρχο, ενώ δύο εκρήξεις κοντά σε γήπεδο ποδοσφαίρου στην πόλη Μπακούμπα προκάλεσαν τον θάνατο δύο αθλητών και τον τραυματισμό εννέα.

Τέλος, αντάρτες σκότωσαν έναν ηγέτη πολιτιφυλακής που αντιμάχεται την αλ-Κάιντα στην βόρεια πόλη του Κιρκούκ.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει έως τώρα την ευθύνη για τις εν λόγω επιθέσεις.

Οι επιθέσεις της Τετάρτης έρχονται να δώσουν συνέχεια σε έναν ιδιαίτερα αιματηρό κύκλο σεκταριστικής βίας που έχει «αδράξει» το Ιράκ κατά τις τελευταίες εβδομάδες, εγείροντας νέους φόβους για την ενότητα της χώρας.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του γαλλικού πρακτορείου AFP, τουλάχιστον 570 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους μονάχα κατά τη διάρκεια του Μαΐου.

Ο τραγικός απολογισμός έρχεται στα χνάρια στοιχείων του ΟΗΕ που καταδεικνύουν πως περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο, λόγω του κύματος βίας που «χαράσσει» την μεσανατολική χώρα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ