Κάμερον: Ενδείξεις ότι ο αποκεφαλισμός στο Λονδίνο ήταν τρομοκρατική πράξη

Ως πιθανώς τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζουν οι βρετανικές Αρχές τη δολοφονική επίθεση με ματσέτα στο Γούλιτς του νοτιοανατολικού Λονδίνου, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης, οδηγώντας στο θάνατο ενός άνδρα και τον σοβαρό τραυματισμό των δύο δραστών από τα πυρά αστυνομικών.

Πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι δύο δράστες αποκεφάλισαν έναν άνδρα αγνώστων στοιχείων, που πιστεύεται ότι ίσως ήταν εν ενεργεία μέλος των ενόπλων δυνάμεων, καταμεσής του δρόμου και έξω από ένα δημοτικό σχολείο μπροστά σε σοκαρισμένους περαστικούς και περίοικους.

Στη συνέχεια άρχισαν να φωνάζουν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» ζητώντας από περαστικούς να τους φωτογραφίσουν. Μετέπειτα, οι δύο άνδρες απείλησαν τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο, από τα πυρά των οποίων τραυματίστηκαν σοβαρά, ο ένας κρίσιμα.

Οι δύο δράστες έφεραν και πυροβόλα όπλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Για «σοβαρές ενδείξεις» ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο από το Παρίσι, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η Βρετανία «δεν πρόκειται να λυγίσει» ενώπιον τέτοιου είδους πράξεων.

Ο πρωθυπουργός Κάμερον έδωσε εντολή να συνέλθει η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra, υπό την προεδρία της αρμόδιας υπουργού Εσωτερικών Τερέζα Μέι. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός διακόπτει την επίσκεψή του στο Παρίσι και επιστρέφει εσπευσμένα στο Λονδίνο, ενώ η κ. Μέι είναι σε επαφή με την υπηρεσία πληροφοριών MI5.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο