Βενεζουέλα: «Πολύ ευαίσθητη» η υγεία του Τσάβες έπειτα από νέα λοίμωξη

Σε «πολύ ευαίσθητη» κατάσταση έχει περιέλθει η υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ο οποίος υποφέρει από μία «νέα και σοβαρή λοίμωξη», όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Πληροφοριών της λατινοαμερικανικής χώρας, Ερνέστο Βιλέγκας. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βενεζουέλας μετάδωσε στη συνέχεια ότι πρόκειται για λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η «επιδείνωση της αναπνευστικής λειτουργίας» του κ. Τσάβες ωφελείται στην αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού του συστήματος, τρεις μήνες αφότου ο ηγέτης της Βενεζουέλας μετέβη στην Κούβα ώστε να υποβληθεί στην τέταρτη εγχείρηση κατά του καρκίνου από τα μέσα του 2011. Ο ασθενής πρόεδρος επέστρεψε αιφνιδιαστικά στη Βενεζουέλα στα μέσα Φεβρουαρίου, και παραμένει νοσηλευόμενος σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Καράκας.

Ο Τσάβες υποβλήθηκε σε «μια πολύ ισχυρή χημειοθεραπεία, μεταξύ άλλων συμπληρωματικών θεραπειών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βιλέγκας, συμπληρώνοντας ότι «η εξέλιξη της κλινικής κατάστασης συνεχίζει να είναι πολύ δύσκολη».

Παράλληλα, ο κ. Βιλέγκας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της «διεφθαρμένης δεξιάς» αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την ότι επιζητά «σενάρια βίας» προκειμένου να ενθαρρύνει «εξωτερική επέμβαση στη Βενεζουέλα».

Ο κ. Τσάβες δεν έχει πραγματοποιήσει ουδεμία δημόσια εμφάνιση ή δήλωση από τις 11 Δεκεμβρίου, ενώ το μοναδικό στοιχείο που δίνει μία εικόνα για την κατάσταση της υγείας του είναι ένα σετ φωτογραφιών που δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου και έδειχνε τον ασθενή πρόεδρο στο κρεβάτι του νοσοκομείου, αγκαλιά με τις δύο κόρες του, να βαστά μία εφημερίδα εκείνης της ημέρας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ