Ο Τσάβες «γελά» και δίνει εντολές, δηλώνει σύμμαχός του

Στα κυβερνητικά δρώμενα της Βενεζουέλας επιστρέφει σταδιακά ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες, όπως δήλωσε στέλεχος της κυβέρνησης της λατινοαμερικανικής χώρας, καθώς η κατάσταση της υγείας του φαίνεται πως βελτιώνεται.

«Σύντροφοι, βγαίνω από μία συνάντηση με τον διοικητή - πρόεδρό μας, τον Ούγκο Τσάβες. Μοιραστήκαμε αστεία και γελάσαμε», σχολίασε χαρακτηριστικά, μέσω Twitter, ο πρόσφατα διορισμένος υπουργός Εξωτερικών Ελίας Γιάουα, προσθέτοντας μάλιστα πως ο κ. Τσάβες έλαβε αποφάσεις σχετικά με τη συμμετοχή της Βενεζουέλας στην επερχόμενη σύνοδο κρατών της Λατινικής Αμερικής, που θα φιλοξενηθεί ση Χιλή.

Οι δηλώσεις του κ. Γιάουα απηχούν μία σαφώς πιο αισιόδοξη στάση που έχει υιοθετήσει κατά τις τελευταίες ημέρες το Καράκας, αναφορικά με την πορεία μετεγχειρητικής ανάρρωσης του λαοφιλή προέδρου.

Σημειώνεται ωστόσο πως, παρά τα αισιόδοξα σχόλια του κ. Γιάουα, ο κ. Τσάβες δεν έχει πραγματοποιήσει ουδεμία δημόσια εμφάνιση από τις 11 Δεκεμβρίου, οπότε υπεβλήθη στην τέταρτη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καρκινώματος στην περιοχή της λεκάνης κατά τους τελευταίους 19 μήνες.

Η εγχείρηση έγινε στην Κούβα, όπου κ. Τσάβες εξακολουθεί να νοσηλεύεται, πιθανότατα στο νοσοκομείο Τσιμέκ της Αβάνας.
Πηγή: skai.gr