Ερντογάν για δολοφονία κούρδων ακτιβιστριών: Ενδεχόμενο προβοκάτσιας

Για ενδεχόμενο προβοκάτσιας έκανε λόγο ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στη δολοφονία τριών ακτιβιστριών της κουρδικής κοινότητας στη Γαλλία.

«Θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών. Υπάρχουν (δυνάμεις) που δεν θέλουν λύση. Η επίθεση μπορεί να αποτελεί ενδεχόμενη προβοκάτσια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρωθυπουργός, αναφερόμενος ουσιαστικά στo σενάριο κάποιοι να επιδιώκουν να προκαλέσουν προβλήματα στις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με τον φυλακισμένο ηγέτη των Κούρδων ανταρτών, Αμπντουλάχ Οτσαλάν για κατάπαυση του πυρός με τους κούρδους αντάρτες.

«Θα είναι λάθος
να βγάλουμε πρόωρα συμπεράσματα. Μπορεί να πρόκειται για εσωτερική έριδα» πρόσθεσε από το Ντακάρ όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη ο τούρκος πρωθυπουργός.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της γαλλικής αστυνομίας ανέλαβε την έρευνα για την εκτέλεση τριών ακτιβιστριών, οι οποίες βρέθηκαν σκοτώθηκαν όλες με μία σφαίρα στο κεφάλι, σε χώρο κέντρου της κουρδικής κοινότητας στο κέντρο του Παρισιού.

Πρόκειτια για την πρόεδρο του κουρδικού κέντρου ενημέρωσης, Φιντάν Ντογκάν, 32 ετών, την Σακίν Τσανσίζ, μία εκ των ιδρυτικών μελών του PKK και «δεξί χέρι» του Οτσαλάν, και τη νεαρή ακτιβίστρια Λεϊλά Σοϊλεμέζ.

Στη Γαλλία, η κουρδική κοινότητα αριθμεί σήμερα 150.000 μέλη, το 90% των οποίων είναι Κούρδοι της Τουρκίας.
Πηγή: skai.gr