Συρία: Την κλιμάκωση της βίας καταδίκασε ο Μπαν Κι Μουν

Τη δραματική κλιμάκωση της βίας στη Συρία, καταδίκασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, μετά και τις πληροφορίες για βομβαρδισμό του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού Γιαρμούκ στη Δαμασκό από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

«Ο γγ. ανησυχεί για το σοβαρό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σε εμπόλεμες περιοχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπαν Κι Μουν στον ΟΗΕ Μάρτιν Νεσίρκι.

Σύμφωνα
με τον αξιωματούχο, ο γγ. του ΟΗΕ επισήμανε πως οι «τυφλές και δυσανάλογες» επιθέσεις εναντίον αμάχων θα μπορούσαν να θεωρηθούν εγκλήματα πολέμου καλώντας όλες τις πλευρές να σταματήσουν «τον τραγικό κύκλο της βίας». Επισήμανε επίσης πως είναι «επείγουσα ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική διαδικασία που θα οδηγήσει στην πολιτική μετάβαση».

Ανέφερε ακόμη πως έλαβε «ανησυχητικές πληροφορίες για τη σφαγή αμάχων στο χωριό Ακράμπ κοντά στη Χάμα» και επανέλαβε τις κατηγορίες για χρήση πυραύλων από τις κυβερνητικές δυνάμεις σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες.

Ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια προς το συριακό λαό ζητώντας παραμείνουν ανοικτά τα σύνορα για όσους πολίτες θέλουν να ξεφύγουν από τη βία στη Συρία.

Την ανάπτυξη μιας ισχυρής ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο χώρα φέρεται να εξετάζει στο μεταξύ ο ΟΗΕ σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.
Πηγή: skai.gr