Συρία: Βομβιστικές επιθέσεις στο Χαλέπι εν μέσω πιθανής επίσκεψης Άσαντ (upd)

Τρεις βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν κοντά σε κυβερνητικό κτίριο σε κεντρική πλατεία του Χαλεπίου στη Συρία, όπως αναφέρει ένας φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μίας αντικυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στο Λονδίνο και ενημερώνεται κυρίως από ακτιβιστές, οι εκρήξεις προκάλεσαν δεκάδες απώλειες, με τα περισσότερα θύματα να είναι μέλη των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα λιβανικής εφημερίδας, που υποστηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο σύρος πρόεδρος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Χαλέπι προκειμένου να διαπιστώσει τις συνέπειες των συγκρούσεων. Η εν λόγω πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Κατά το δημοσίευμα, ο κ. Άσαντ διέταξε την αποστολή επιπλέον 30.000 ανδρών στο Χαλέπι, ενώ παράλληλα ο σύρος ηγέτης αναμένεται να παραμείνει για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα στην δοκιμαζόμενη πόλη.

Το Χαλέπι, μεγαλύτερο πληθυσμιακό κέντρο της Συρίας και νευραλγικός εμπορικός κόμβος στο βόρειο τμήμα της χώρας, αποτελεί πεδίο συγκρούσεων μεταξύ αντικαθεστωτικών ανταρτών και κυβερνητικών τακτικών δυνάμεων από τις αρχές Αυγούστου.
Πηγή: skai.gr