Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας, κάποια από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους λόγω ασφυξίας ενώ άλλοι κάηκαν ζωντανοί, καθώς οι φλόγες εξαπλώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα στα αποθηκευμένα χημικά.
Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν σπινθήρες που προέρχονταν από μία ηλεκτρογεννήτρια ήρθαν σε επαφή με χημικές ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή παπουτσιών. Οι παρατεταμένες διακοπές ρεύματος είναι συνηθισμένες στο Πακιστάν, υποχρεώνοντας πολλούς κατοίκους και επιχειρηματίες να χρησιμοποιούν ηλεκτρογεννήτριες προκειμένου να ηλεκτροδοτήσουν τις περιουσίες τους.
Πολλοί άνθρωποι στη Λαχόρ έχουν ιδρύσει βιοτεχνίες υποδηματοποιίας που στεγάζονται σε οικήματα, ακόμα και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Πολλές από αυτές τις μικρές επιχειρήσεις έχουν απαρχαιωμένα μηχανήματα και συχνά δεν έχουν στοιχειώδη και απαραίτητα αντιπυρικά μέσα, όπως πυροσβεστήρες.
Το πολύνεκρο δυστύχημα δεν αποκλείεται να προκαλέσει την οργή των κατοίκων με την κυβέρνηση, λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας σταθερή παροχής ρεύματος.



Ακούστε ζωντανά















Follow @skaigr