Κλείσιμο

Ο Μιτ Ρόμνι λέει ότι θα διατηρήσει πρόνοιες του ιατροφαρμακευτικού προγράμματος Ομπάμα

Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Μιτ Ρόμνι, δήλωσε ότι θα διατηρήσει αρκετά τμήματα του σχεδίου μεταρρύθμισης του συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Προέδρου Ομπάμα, παρά τις υποσχέσεις που είχε δώσει για την ανάκληση της νομοθεσίας σε περίπτωση που εκλεγεί. 
Ο κ. Ρόμνι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC την Κυριακή ότι σχεδιάζει να αντικαταστήσει το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου, με ένα δικό του σχέδιο. 
Επισήμανε όμως, ότι όπως και το πρόγραμμα του κ. Ομπάμα έτσι και το δικό του θα κάλυπτε άτομα με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας και ότι οι νέοι θα μπορούν να παραμείνουν στην ασφάλιση των γονιών τους μέχρι τα 26. 
Τόνισε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του σαν κυβερνήτης της Μασαχουσέτης το πρόγραμμα περίθαλψης της πολιτείας του περιείχε ανάλογους όρους.   
Στο μεταξύ, μετά το συνέδριο των Δημοκρατικών, ο Πρόεδρος Ομπάμα συνέχισε τη διήμερη περιοδεία του στην Φλόριντα, μια κρίσιμης σημασίας πολιτεία με μεγάλο ποσοστό συνταξιούχων. 
Ο κ. Ομπάμα επιτέθηκε στα σχέδια Ρόμνι για την ασφάλιση υγείας λέγοντας ότι η στρατηγική των Ρεπουμπλικανών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ηλικιωμένων με κρατική στήριξη, γνωστή σαν Medicare, θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των συνταξιούχων. 
Αναφερόμενος σε μελέτη της φιλελεύθερης δεξαμενής σκέψης Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο, ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι με βάση το σχέδιο του κ. Ρόμνι ένα άτομο που θα σταματήσει να εργάζεται το 2030 θα πληρώσει 125.000 δολάρια παραπάνω για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της ζωής του.
Πηγή: Φωνή της Αμερικής.
Πηγή: skai.gr