Χαλέπι: Έπεται «η μάχη όλων των μαχών»

Σε νέες επιθέσεις επιδίδονται σήμερα οι συριακές κρατικές δυνάμεις στην πόλη Χαλέπι κατά των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ελικόπτερα του συριακού στρατού χτυπούν συνοικίες της πόλης στις οποίες συγκεντρώνονται οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, ενώ θωρακισμένα οχήματα έφτασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από την πόλη Ίντλιμπ, προκειμένου να συμμετέχουν στις προσπάθειες της κυβέρνησης για κλιμάκωση των επιθέσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα ελικόπτερα βομβάρδισαν τις συνοικίες Σαλαχεντίν, αλ-Αζαμιγέ, Μπουστάν ελ-Κασρ, αλ-Μασάντ και αλ-Σουκάρι. Συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα στο στρατό και τους αντάρτες στη συνοικία αλ-Τζαμιλιγέ, στο κέντρο της πόλης, στη συνοικία Μαχατάτ Μπαγκντάντ και στην πλατεία Σαανταλάχ αλ- Τζαμπίρι. Στη συνοικία Σαλαχεντίν, εκατοντάδες αντάρτες προετοιμάζονται για τη μεγάλη επίθεση του στρατού.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί για προσεχή σφαγή στη Συρία από τις δυνάμεις του Άσαντ, την ώρα που κυβερνητική εφημερίδα της Συρίας γράφει ότι «η μάχη όλων των μαχών» είναι στο σημείο να ξεκινήσει.

Πηγή: skai.gr