Το Ιράν διέκοψε τις εξαγωγές πετρελαίου στη Γερμανία
Τη διακοπή των εξαγωγών πετρελαίου προς τη Γερμανία ανακοίνωσε το Ιράν. Την Τρίτη, η Τεχεράνη ανέστειλε τις εξαγωγές του «μαύρου χρυσού» στην Ισπανία και την Ελλάδα.

Ο ιρανός υπουργός Πετρελαίου Ροστάμ Γκασεμί έχει δηλώσει πως η Τεχεράνη δεν ανησυχεί από την απόφαση της ΕΕ να απαγορεύσει από την 1η Ιουλίου τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου λόγω του πυρηνικού προγράμματος της χώρας. Ήδη από το Φεβρουάριο, η Τεχεράνη ανακοίνωσε τη διακοπή των εξαγωγών πετρελαίου στη Γαλλία και τη Βρετανία.

Στόχος της Τεχεράνης είναι να δυσκολέψει τη δημιουργία από τις χώρες της ΕΕ αποθεμάτων καυσίμων έως ότου αρχίσει να ισχύει το εμπάργκο. Το μερίδιο της ΕΕ αντιπροσωπεύει το 18% των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν.
Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο