Κλείσιμο

Αφγανιστάν, Συρία και Ιράν συζήτησαν Ομπάμα και Κάμερον

Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σημειώνουν «πραγματική πρόοδο» στο Αφγανιστάν, παρά τις νέες εντάσεις μετά τους θανάτους των 16 αφγανών αμάχων από αμερικανό στρατιώτη.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Αφγανιστάν αποτελούν υπενθύμιση ότι η επιχείρηση παραμένει δύσκολη, αλλά επεσήμανε ότι οι αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο.

Από τη πλευρά του ο κ. Κάμερον δήλωσε και αυτός ότι παραμένει αισιόδοξος για την κατάσταση στο Αφγανιστάν και σημείωσε ότι η χώρα αυτή αποτελεί μικρότερη απειλή απ’ ότι ήταν στο παρελθόν.

Οι κύριοι Ομπάμα και Κάμερον εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για τις συνεχιζόμενες βίαιες επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία. Ο κ. Ομπάμα τις χαρακτήρισε «απάνθρωπες» και επεσήμανε ότι έχουν περιοριστεί πλέον στο ελάχιστο τα περιθώρια χρόνου για το καθεστώς Άσαντ. Από την πλευρά του ο κ. Κάμερον χαρακτήρισε την κατάσταση στη Συρία «φρικιαστική» και προειδοποίησε ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν.

Τέλος για το θέμα του Ιράν, ο αμερικανός πρόεδρος και ο βρετανός πρωθυπουργός επεσήμαναν ότι μειώνεται το περιθώριο χρόνου που έχει δοθεί στην Τεχεράνη για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του πυρηνικού της προγράμματος με ειρηνικά μέσα.
Πηγή: skai.gr