Αμερικανικά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ συζητούν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Σε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους τους για πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία,- προχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αποκαλύπτουν ανωνύμως σε αμερικανικά ΜΜΕ κύκλοι της Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν, σκοπός της επιχείρησης είναι να παρασχεθεί άμεση βοήθεια στην αντιπολίτευση που θα οδηγήσει στην ανατροπή της κυβέρνησης Άσαντ.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, στο τραπέζι έπεσαν  διάφορα σενάρια βοήθειας, όπως την άμεση διάθεση όπλων στους αντικαθεστωτικούς, την άμεση ανάπτυξη δυνάμεων για τη δημιουργία «ανθρωπιστικού διαδρόμου» ή «ασφαλούς ζώνης» για τους αντάρτες, ή εναέρια επιδρομή σε επιλεγμένους στόχος.

Πάντως, επισήμως οι ΗΠΑ αρνούνται κατηγορηματικά κάθε είδους στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία. Ταυτόχρονα, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ δήλωσαν στις 6 Μαρτίου ότι η χώρα τους δεν λάβει μονομερώς στρατιωτικά μέτρα εναντίον της Συρίας.

Σημειώνεται ότι ο Κόφι Ανάν, ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, αναχώρησε από την Δαμασκό χωρίς να μπορέσει να εξασφαλίσει μια συμφωνία για τον τερματισμό της αιματηρής σύρραξης.

Η Άγκυρα απείλησε την περασμένη Πέμπτη με εισβολή στα συριακά εδάφη. «Η κυβέρνηση της Τουρκίας είναι έτοιμη να επιδιώξει την έγκριση του τουρκικού κοινοβουλίου, προκειμένου να αναπτύξει τις δυνάμεις της στο έδαφος της Συρίας αν κλιμακωθεί η βία και η απειλή για την εθνική της ασφάλεια» προειδοποίησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας